Please note that this article was originally posted on one of my older now defunct websites, you can read more about how it ended up here, and why some of the links and pictures in it might not work, in the section The popcore archives.

P7132246

Så kom dagen endelig hvor jeg fik anskaffet mig Bennys rumskib.

For mig har det været det mest ventede af alle LEGO movie sættene, men jeg har dog alligevel været lidt afventende med at købe det da jeg syntes det var lidt dyrt, men nu har jeg så købt det alligevel, og jeg må sige at det er alle pengene værd.

Image4

Benny (eller eighties something spaceguy, som han blev kendt som i traileren) er sammen med Unikitty min absolutte favoritkarakter fra The LEGO movie, og som sagt har jeg ventet spændt på at få fingre i hans rumskib.

Sættet var en absolut fornøjelse at samle, der var muligvis en del nostalgi involveret da jeg jo er gammel nok til at kunne huske LEGO space som det så ud i firserne. Der dukkede en del klodser op undervejs jeg ikke har set i mange år, Bennys rumskib er et legosæt der er skabt med humor men også respekt for sit oprindelige oplæg. Men det er også et større og mere kompliceret sæt end jeg husker nogen legosæt som værende dengang.

Minifigs
P7132245

Benny
Benny selv er designet så han ligner en minifigur der har været i brug i 30 år, logoet på hans tøj er falmet, og hans hjelm er knækket ligesom den var på de fleste lego rummænd dengang.

UniKitty/AstroKitty
Unikitty er kravlet i sin rumdragt og er absolut lige så bedårende som altid. Der er i alt 5 forskellige UniKitty figurer i serien, jeg har endnu kun fået anskaffet mig de fire, men af dem kommer AstroKitty på en flot andenplads, kun overgået af AngryKitty som værende den sejeste.

Wyldstyle
Lucy er også kommet i en rumdragt, og den klæder hende så helt bestemt, dragten har print på begge sider hvilket jo efterhånden er blevet kutyme for de fleste LEGO figurer. En herlig detalje er at selv på hendes rumdragt beholder hun stadig sit rebellook ved fortsat at have en hætte påmonteret sin “rumhoodie”.

Emmett
Emmet får vi her i robotudgaven (eller pakket ind i sølvpapir om man vil), det er herligt også at få denne version af figuren, men rent kontinuerligt set så passer det ikke rigtig ind. Da Benny bygger sit rumskib i filmen er Emmet jo allerende taget videre til den virkelige verden.
Men mon ikke de kloge folk hos LEGO er blevet enige med sig selv om at der er grænser for hvor mange almindelige Emmet figurer folk ønsker at eje, og derfor har de så lagt denne udgave af ham i det sæt der ligger tidsmæssigt tættest på scenen hvor han faktisk er klædt ud som robot.

Robo Pilot
Den sidste minifig i sættet er den, så vidt jeg ved, unavngivne robotpilot. Den minder en del om de andre robotter der er med i de andre LEGO Movie sæt, omend det er den eneste jeg har set med et rødt visir.

Rumskibene

Sættet indeholder 4 rumskibe, Bennys store rumskib er selvfølgelig hovedattraktionen, men udover det er der også de to aftagelige rumskibe samt en Robo Police interceptor.
Interceptoren er der ikke meget at sige om, det er et rimeligt lille rumskib med nogle Octan corporation logoer på.

Image5

De to aftagelige rumskibe er i sig selv heller ikke noget særligt, men det er en fed detalje at de indgår som en del af Bennys rumskibs vinger når de ikke flyver for sig selv.

Image3

Bennys rumskib er et fantastisk byggeri, bestående af omkring 900 legoklodser er det det største rumskib jeg endnu har bygget (muligvis fordi jeg ikke rigtig samler på star wars lego).
Udover at vække minder fra firserne med de blå LEGO Space look og den trasperante nærmest neongule rude til cockpittet så har det også nogle ret herlige detaljer. Bagpå skibet sidder der tre store jets, hvis man trykker den nederste af dem ind bliver skibets vingefang forøget en del, og dets arsenal af tungs skyts afsløres, skjult på hver vinge sidder et par store funktionelle rumkanoner.
Derudover har det også to andre lidt mindre laserkanoner af den slags man finder på mange Star Wars skibe.

OLDSCHOOL

Så er det pengene værd? Ja.
En af grundene til at jeg i min let fremskredne alder er begyndt at samle på LEGO er at det har en terapeutisk effekt på mig at sidde og samle de forskellige modeller, og her må jeg sige at jeg fik slappet af og tømt hovedet for stress i det par timer det tog at samle Bennys rumskib, men udover det, så er det et herligt sæt at samle, det er fuldt af små detaljer, men lider ikke af den fejl som nogle af de mere avancerede sæt gør hvor man ikke rigtig kan se hvad det er man bygger før man er færdig, med dette sæt kan man ligesom følge tankeprocessen hele vejen igennem. Og så er det altså bare et sæt der vækker mange minder fra barndommen hvis man hører til blandt dem der voksede op i firserne, Bennys knækkede hjelm er en genial detalje, jeg tror hjelmen var brækket på halvdelen af mine LEGO rummænd, og der dukkker nogle klodser op som jeg ikke har set i lang tid.
Hvis man er af den lidt yngre generation (også kendt som børn, aka. den primære målgruppe) så tror jeg også dette sæt vil give mange timers god underholdning, det store rumskib er muligvis lidt tungt at løbe rundt og lege at man flyver med, men så kan man jo altid lande på en planet og taget på opdagelse med de små skibe.
[wp_ad_camp_1]

One Reply to “Benny’s spaceship spaceship SPACESHIP! Sætnummer: 70816 anmeldelse”

Leave a Reply