Please note that this article was originally posted on one of my older now defunct websites, you can read more about how it ended up here, and why some of the links and pictures in it might not work, in the section The popcore archives.

gotg header image

Guardians of the Galaxy er endte med at være sommerens helt store biografsucces, og derfor skal vi selvfølgelig også have en masse legetøj fra filmen. Jeg syntes at filmen var fantastisk, så jeg skal da selvfølgelig også have mig noget legetøj derfra som kan komme hjem til samlingen af film memorabilia.
Valget er faldet på dette LEGO sæt da det både passer til min kærlighed til lego og indeholder mine 3 favoritfigurer fra filmen (Groot, Rocket Raccoon og Nebula).
Der er foreløbig to andre sæt i GOTG serien fra LEGO, men de er set  fra mit perspektiv knapt så interessante, men derfor skal det da alligevel ikke kunne udelukkes at jeg ender med at købe dem alligevel.

 

Sættet består af 433 klodser der til samme udover det tre minifigs og Groot danner et fint lille tårn og et rumskib der danner scenen omkring flugten fra Knowhere.

 

Minifigs

 

Som nævnt har sættet tre minifigs og en noget større figur af Groot, men vi starter med et lille kig på de tre minifigs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rocket Raccoon
Rocket er den mindste af figurerne i sættet, men nok den med den størst personlighed.
Han er bygget med samme ben som bruges til børne minifigs. Hans hale er en specialstøbt gummihale der sættes fast mellem overkrop og ben. Hovedet er også specialstøbt, det gør at hovedet ser fantastisk ud, men til gengæld kan det ikke drejes.
Hans overkrop har print både foran og bagpå, men benene er der intet tryk på.
Det er en vildt fed figur, primært pga. det detaljerede hoved, og så selvfølgelig pga. den vildt overdimensionerede rocketlauncher han render rundt med når han ikke sidder i sit lille rumskib. Rocket er lige så nuttet og badass som i filmen.

 

The Sakaaran
Denne figur har et sort hoved med hvidt/gråt print gemt under en hætte, og er egentlig ganske uhyggelig at se på. Overkroppen er med tryk på begge sider mens benene ikke har noget tryk. Hætten minder om noget fra div. star wars figurer.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nebula
Egentlig er Nebula minifiguren ikke noget særligt, hun har et blåt hoved og en lilla krop med tryk på begge sider af overkroppen. Hendes venstre arm er blå og den højre er sølvfarvet. Hun har intet hår eller andre accessories til hovedet, men til gengæld har hun to store sværd at fægte rundt med. Men alligevel figurerer figuren ganske højt på min liste over yndlingsfigurer, nok primært fordi hun i filmen spilles af Karen Gillan som vi ellers bedst kender fra hendes rolle som Amy Pond i Doctor Who. Og så er hun jo overraskende sexet af et blåt rumvæsen at være.

 

 

I AM GROOT!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Hovedattraktionen blandt sættets figurer må være Groot. Denne kæmpe af træ er bygget af omkring 50 legoklodser og har en specialstøbt overkrop.
Groot figuren er uden tvivl imponerende, der er udover den specialbyggede overkrop også tryk på klodserne på benene.
Selvom hans konstruktion måske ser lidt skrøbelig ud så er han ganske solid og kan garanteret sagtens holde til en del leg uden at gå i stykker.
Igen skal LEGO have ros for at man får lov at bygge denne figur i stedet for at den kommer som en helstøbt kæmpefigur som f.eks. rancoren fra star wars gjorde.
Det er bare lidt mere interessant at bygge den selv, og mere i LEGOs ånd. Det eneste jeg umiddelbart har at udsætte på den er at dens led er grå og dermed ikke passer helt så godt ind i den trædesign, men det er småting, jeg synes det er en fed figur.

 

Tårnet og rumskibet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resten af sættet er ret standard LEGO SuperHeroes stil. 
Der er ikke noget at udsætte på tårnet, men det er heller ikke noget voldsomt udover det sædvanlige, det har en faldlem i toppen men ellers er det ca. hvad man kan se på billederne. En lille sidebemærkning må dog være at de små gummirør i bunden af konstruktionen er forbandet svære at sætte på og nok vil kunne få de mere utålmodige børn til at give op i frustration, dem skal LEGO absolut ikke have ros for, men det er dog ikke værre end at de kommer på med lidt tålmodighed.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til sidst er der så det lille rumskib, igen er det ikke sådan noget ud over det sædvanlige, men det er en hyggelig lille konstruktion, og så har det jo nogle helt fantastiske farver som på ingen måde normalt ville blive associeret med rumfart, og det er jo bare endnu en god grund til at elske Guardians.

 
 
 

Alt i alt er det et fint lille sæt der dog primært skal købes for minifigurerne, resten er ligesom set før. Men hvis du er en barnlig sjæl der mangler noget guardians til samlehylden er dette det perfekte sæt, og sættet er nok også perfekt hvis du er forælder der lige har været inde og se Guardians med dit barn, da det indeholder alle de mest mindeværdige figurer fra filmen og burde kunne give anledning til mange timers leg. Men er du legosamler så er dette et sæt som du kun behøver købe for minifigurerne, det er ikke et sæt der er meget udfording i at bygge.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til sidst skal jeg lige huske at nævne at der som til alle superheroes sæt følger en lille tegneserie med til sættet.
[wp_ad_camp_1]

Leave a Reply