Dan Folke biografi

Popcore arkiverne: Jeg har gennem tiderne haft flere andre sider på internettet, noget af indholdet fra disse sider har jeg af den ene eller anden grund fundet bevaringsværdigt, og det kan derfor nu findes i denne samling jeg kalder “Popcore arkiverne” (en af mine tidligere sider hed popcore.dk). Da denne artikel oprindeligt er skrevet på en anden side kan jeg ikke garantere at alle billeder og links fortsat fungerer, men jeg håber du nyder artiklen alligevel.

Dan Folke (1906 – 54) Født og opvokset på Frederiksberg. Blev student i 1924 på Frederiksberg gymnasium, og cand. phil i 1925.
I perioden fra 1928 – 35 ernærede Folke sig ved at arbejde for Wilhelm Hansens musikforlag, med at skrive sange samt hjælpe med driften af forretningen.
1936-37 var Dan folke direktør for bellevue teatret. Og 1938-39 direktør for Reitzels forlag.
Og nu kommer vi så det der fra en donaldists synsvinkel gør Dan Folke interressant. I 1939 blev Dan Folke ansat som prokurist (fuldmægtig) ved gutenberghus (det senere Egmont), og i 1942 blev han Direktør for Gutenberghus bladene.
Dan Folke fortsatte til sin død som Direktør på Gutenberghus. Han blev fundet død i svanemøllebugten den 16/9 1954. Efter længere tids sygdom havde han forladt sit hjem den 9/9 og blev altså fundet en uge senere.
Dan Folke var udover grundlægger af det svenske, norske og danske Anders And blad også grundlægger af alt for damerne. Herudover var han en folkekær komponist, og har skrevet musik til utallige danske film, samt revysange.

Kilder:
Dansk biografisk leksikon
Lademanns leksikon
AA & Co. den komplette årgang 1949

1 thought on “Dan Folke biografi

Comments are closed.