Bliv fortrolig med Google+

Popcore arkiverne: Jeg har gennem tiderne haft flere andre sider på internettet, noget af indholdet fra disse sider har jeg af den ene eller anden grund fundet bevaringsværdigt, og det kan derfor nu findes i denne samling jeg kalder “Popcore arkiverne” (en af mine tidligere sider hed popcore.dk). Da denne artikel oprindeligt er skrevet på en anden side kan jeg ikke garantere at alle billeder og links fortsat fungerer, men jeg håber du nyder artiklen alligevel.

Den amerikanske teknologi journalist Mike Elgan skrev for nylig dette indlæg om hvordan man får lært at bruge google+ hvis man føler sig usikker på at kaste sig ud i at bruge det. Jeg syntes indlægget var så godt at jeg spurgte om jeg måtte oversætte det og poste det her, og det fik jeg lov til… Så her kommer Mike Elgans råd til hvordan du bliver mere fortrolig med at bruge google+.

Der er millioner af mennesker på Google+, men de fleste får ikke noget ud af det. Hvorfor? Fordi de er generte.

De fleste brugere af Google+ har aldrig lavet offentlige indlæg eller kommentarer eller detaget i hangouts, delt billeder af dem selv eller deres liv. Selvom det er netop disse funktioner der gør G+ til sådan en berigende og fornøjelig oplevelse.

Problemet er at Google+ er et meget kraftfuldt værktøj.

På Twitter føler folk sig trygge ved at dele alting, jeg har lige prøvet at lave en søgning på ordet Dream på twitter og fik nedenstående resultater:

“I had a dream i guess it was just a dream tho”
“Dream a little dream of me.”
“I wonder what that dream meant :/ lmaooo”

Og flere tusind andre blev delt i løbet af et par minutter…
At dele noget på twitter er helt uden konsekvens, ingen holder rigtig øje med hvad der sker, et tweet er bare en nål i en høstak, på twitter er der intet pres eller nogen form for forlegenhed, et tweet kan ses i få sekunder af de få followers der er online i det øjeblik man skriver det, og derefter er det væk for evigt.
På Facebook føler folk sig også rimeligt tilpasse med at dele det meste, det er mest familie og venner, og deres EdgeRank system forhindrer alligevel de fleste i at se hvad man deler.
Men der er et eller andet ved google+ der giver folk sceneskræk. Jeg tror at det der skræmmer dem væk er at Google+ er så kraftfuldt et værktøj.

Når du deler noget offentligt på Google+ bliver det indekseret og lagt ud på den offentlige del af internettet. Når du kommenterer på noget vil det blive bedømt af en masse kloge mennesker. At deltage i sit første hangout er næsten som at skulle holde et foredrag. At dele billeder føles som at udlevere sig selv, og at blokere folk føles uforskammet.
Det er derfor at google+ er domineret af journalister, berømtheder, skribenter, musikere, bloggere og andre som er vant til at være “derude” hvor man lever og tænker i det offentlige rum.
Og det er netop nøglen til at overkomme sin Google+ generthed. Man skal forstå at det blot er et spørgsmål om at akklimatisere sig, “Just do it” som Nike siger, og snart vil du have glemt alt om at være genert.
Her er mine råd til alle om hvordan de kan overkomme deres Google+ sceneskræk.

Lav offentlige indlæg: Start f.eks. med at dele andre folks artikler og google+ opslag (som f.eks. denne artikel). Når du føler dig lidt mere komfortabel kan du begynde at tilføje kommentarer til disse indlæg. Og efterhånden vil du være klar til også at lave dine egne offentlige indlæg. Hvorfor skal man dele offentligt? Det ved du først når du har prøvet det, men det er en oplevelse.

Kommenter: Du behøver ikke at være formand for debatklubben for at kommentere. Bare gør det. Husk at du altid senere kan slette eller redigere din kommentar. Bare vær dig selv og sig hvad du mener. Og hvis nogen angriber dig eller sviner dig til så kan du bare blokere dem (se nedenfor).

Hangouts: Nu når i til den del som er sværest for generte mennesker at vænne sig til. Hemmeligheden bag at vænne sig til hangouts er at lure. Deltag i hangouts og sluk for både kamera og mikrofon. Andre deltagere i hangoutet vil se en sort boks og et ikon for en slukket mikrofon. Du kan se og høre dem, men de kan ikke se og høre dig. Det er OK, der er ingen der har noget imod det. Ved at lure vil du opdage, støttende, interessante og underholdende hangouts er. Efter noget tid vil du få lyst til at tænde mikrofon og kamera. Men ikke før du føler dig klar. Indtil du føler dig klar.

Billeder: Du behøver ikke dele billeder af dig selv, eller billeder der udstiller dit privatliv. Tag billeder af et eller andet du finder interessant med dit mobilkamera, din hund, din arbejdsplads eller hvad der måtte passe dig. Du behøver selvfølgelig ikke at dele billeder, du skal bare ikke prøve at undgå det pga. generthed. Billeder er sjove og folk kan lide at se dem.

Blokere folk: At blokere folk er en af hemmelighederne til en god Google+ oplevelse. Og det er ikke uforskammet at blokere folk. Tænk på din google+ nyhedsstrøm som en fest i dit hjem. Alle er der kun fordi de er blevet inviteret. At blokere folk er bare det samme som ikke at invitere dem til fremtidige fester. Bloker folk for hvad som helst, for at være grove, for spam eller for at være for negative. Enhver grund er en god grund. Hvorfor? Fordi du alligevel kun vil komme til at interagere med langt under 1% af de mennesker der er på google+. At blokere og at cirkle folk er de to muligheder du har for at afgøre hvem disse mennesker skal være. Brug dem.

Jeg håber disse råd var en hjælp. Men til syvende og sidst er der ikke andet at gøre en bare at prøve det. Lav indlæg! Kommenter! Brug hangouts! Bloker!

Ja Google+ er kraftfuld, og det kan være skræmmende, men når først du kommer igang er denne kraft fantastisk.