Farvel Tøger

Popcore arkiverne: Jeg har gennem tiderne haft flere andre sider på internettet, noget af indholdet fra disse sider har jeg af den ene eller anden grund fundet bevaringsværdigt, og det kan derfor nu findes i denne samling jeg kalder “Popcore arkiverne” (en af mine tidligere sider hed popcore.dk). Da denne artikel oprindeligt er skrevet på en anden side kan jeg ikke garantere at alle billeder og links fortsat fungerer, men jeg håber du nyder artiklen alligevel.

Normalt er jeg ikke typen der har det store behov for at ytre min sorg når offentlige personer dør, men jeg må indrømme at Tøger Seidenfadens død har påvirket mig meget, han var en ener og en af de vigtigste personer i det danske medielandskab. Ingen anden avisredaktør har som Tøger gjort sig bemærket på både godt og ondt, og få har været så gode til at vække samfundsdebatten som ham. Så selvom jeg jo godt vidste at han havde kræft ramte det mig hårdt da jeg sad på arbejde og den lille twitterbesked dukkede op i hjørnet af min skærm med en besked om at han var død.
Om man var enig med Tøger Seidenfaden i hans holdninger eller ej tror jeg de fleste er nødt til at indrømme at han var en vigtig grundpille i det danske medielandskab, med hans mange indfald der af og til udfordrede både demokratiet og loven var han om nogen i stand til at prøve grænserne af i det danske samfund, hvem der skal overtage hans rolle og hvad der nu skal blive af politiken tør jeg ikke svare på, men jeg frygter at politiken i fremtiden vil blive en avis med en smule mindre bid i.

Jeg har samlet en lille række af citater om Tøger fra diverse nekrologer her nedenfor, og så vil jeg gerne opfordre alle til at læse politkiens egen nekrolog over manden hvis man skulle være i tvivl om at han var en mand der efterlod et fingeraftryk på det danske samfund.

Alle samfund har brug for en Tøger. Der skal være nogle til at sige fra.
Anders Jerichow

Tøger var nok den eneste i det danske samfund, som har brugt demokratiet på demokratiets præmisser.
Stig Andersen

Han gik i ét med sit medie. Han blev sit blad. Han blev Politiken. Han var Politiken.
Michael Dyrby

Både vi og Danmark har mistet en af historiens helt store chefredaktører. Tøger var et fyrtårn i dansk presse, i samfundsdebatten og på Politiken
Lars Munch