Anmeldelse: The Peanuts Movie / Filmen om Radiserne med Nuser og Søren Brun

Popcore arkiverne: Jeg har gennem tiderne haft flere andre sider på internettet, noget af indholdet fra disse sider har jeg af den ene eller anden grund fundet bevaringsværdigt, og det kan derfor nu findes i denne samling jeg kalder “Popcore arkiverne” (en af mine tidligere sider hed popcore.dk). Da denne artikel oprindeligt er skrevet på en anden side kan jeg ikke garantere at alle billeder og links fortsat fungerer, men jeg håber du nyder artiklen alligevel.

Radiserne har aldrig været helt så højt elskede her i lille Danmark som de er i deres hjemland, hvilket måske er med til at forklare den snørklede danske titel “Filmen om Radiserne med Nuser og Søren Brun”, for selvom der nok er mange danske børn der ikke kender radiserne, så kender de Nuser fra diverse merchandise. Figurerne er højt elsket af de fleste der kender dem, og derfor burde det heller ikke være nogen større overraskelse at der nu er kommet endnu en film om dem. Radiserne er oprindeligt skabt af Charles M. Schultz, der startede sin avisstribe om Charlie Bown og hans venner tilbage i 50´erne og fortsatte serien frem til sin død i 2000.
Nu er det så blevet tid til at BlueSky studierne (der ellers er bedst kendt for Ice Age og Rio filmene) prøver at genoplive de elskede figurer, og det gør de godt.
Filmen formår på imponerende vis at skabe en illusion af 2D selvom den er lavet i 3D, så på den vis vækker den minder om de, i USA så højt elskede, gamle Peanuts tv film. Desuden er filmen lavet med 12 billeder i sekundet, i stedet for de normale 24, for at skabe den let hakkende effekt der også var meget karekteristisk for de gamle Peanuts film, så på den visuelle side er det lykkeds at lave en film der på en og samme tid vækker nostalgien og samtidig opdaterer Peanuts figurerne til nutiden. En lille charmerende detalje er at når f.eks. en figur rødmer så animerer man ikke bare figurens ansigt rødt, der kommer en blyantsskravering af rød hen over ansigtet. Generelt ser ansigtsudtryk og mimik ud til at være tegnet med tusch på de tredimensionelle kugler de har som hoveder, og selvom det kan lyde som noget rod så er slutresultatet aldeles vellykket.

Selve filmens handling er meget klassisk Radiserne, her er ikke meget nyt at skrive hjem om, men for en gangs skyld er det noget positivt. Filmen er inddelt i små segmenter, men gennemgående for dem alle er selvfølgelig at Søren Brun er forelsket og at han gør sig til grin i sit forsøg på at imponere.
Som sagt er der ikke meget nyt under solen hvad angår plot, men filmen er både vittig og charmerende som en Peanuts film skal være. Alt i alt synes jeg at Blue Sky har præsteret at lave en flot og værdig genoplivning/opdatering af af Radiserne filmene, og jeg vil gå så langt som til at sige at det er deres bedste film til dato, og jeg håber at de har planer om endnu en Radiserne film i fremtiden.

Filmen kan anbefales til både børn, unge og voksne da den berører emner som vi alle kan nikke genkendende til, og der er både vittigheder henvendt til os voksne og til børnene, og så er der en del nik til nostalgikeren i os der kan huske radiserne.

Filmen om Radiserne får premiere 1. juledag 2015.

Trailer