Jordan del 5: Jeg boede i en beduinlejr i Wadi Rum ørkenen

Wadi Rum var et sted, jeg ikke havde hørt om, før jeg begyndte at researche en tur til Jordan, det eneste jeg virkelig vidste, var, at jeg ville besøge Petra. Men da jeg begyndte at læse om Jordan, nævnte hver eneste artikel, at Wadi Rum var noget man ikke måtte gå glip af. Så efter lidt research fandt jeg ud af at i stedet for bare at tage på tur gennem Wadi Rum, er det faktisk muligt at bo i en lejr der. Disse lejre drives alle af beduiner, men de er lidt mere komfortable end en gennemsnitlig beduinlejr da de har en smule strøm og endda har et bad og træk og slip toiletter. Det er næsten glamping. Så jeg bookede et ophold i en lejr kaldet Wadi Rum Fire Camp.

Da jeg ankom til Wadi Rum, blev jeg hentet af en beduin i en pickup truck, som kørte mig til et hus hvor vi mødtes med et par andre mennesker der også opholdt sig i lejren. Og herfra startede vi den første rundvisning i Wadi Rum. Jeg blev sat sammen med seks mennesker fra hele verden. Vi sad bag i en lastbil og blev kørt rundt til forskellige seværdige steder i Wadi Rum. Jeg fik endnu en gang udfordret min højdeskræk, da nogle af disse steder var højt oppe og krævede en del klatring eller vandring for at komme til. Men det var en fantastisk tur, og de mennesker jeg kom til at rejse med, var super søde og hjalp mig, når jeg var ved at give op, så jeg er meget taknemmelig for dem og deres støtte.

Dagen efter var det kun mig og en beduin, der ikke talte engelsk, tilbage i lejren, så jeg besluttede at gå en lille tur alene i ørkenen. Jeg gik kun omkring en time eller deromkring, men det var en helt speciel følelse at gå rundt i det fri helt alene, jeg vil anbefale det til alle. Gå dog ikke for langt væk, da der ikke er noget mobilsignal eller noget derude, så sørg for at du kan finde tilbage.

Min næste rundtur var bare mig og en beduin. Vi kørte ud for at se nogle flere seværdigheder i Wadi Rum, men vi besøgte også et par egentlige beduinlejre og hang ud med nogle kameler midt i ørkenen. Det var meget sjovt, han var meget stolt af beduinkulturen og meget entusiastisk for at fortælle om den. Det var en oplevelse bare at hænge ud i en beduinlejr og drikke te og spise en slags salt gedemælk.

Wadi Rum var virkelig fantastisk, og ingen af mine billeder yder stedets skønhed retfærdighed. Som en af de artikler, jeg læste, da jeg undersøgte denne tur, udtrykte det, tager du til Jordan for at se Petra, men du tager hjem med Wadi Rum i dit hjerte. Og jeg tror, det er sandt, stilheden og skønheden på dette sted er bare uovertruffen og ulig noget jeg nogensinde har oplevet. At ligge udenfor og kigge op på stjernerne om natten midt i ingenting er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Så et besøg i Wadi Rum har min varmeste anbefaling.

Solnedgangene

215 / 5.000

Hver dag sluttede vi af med at klatre til toppen af en klippe/bakke for at se solnedgangen. Det er et ganske imponerende syn, og farverne er bare utrolige. Så det virker passende at afslutte min historie om denne rejse med nogle solnedgange.