Jordan del 4: På besøg i Petra, hovedstaden for det Nabatænske kongerige, og et af verdens syv vidundere

Petra er hovedattraktionen i Jordan, og det er velfortjent. Det er bare spektakulært. Hvis du ikke ved, hvad Petra er, har du måske set det alligevel, det er blevet brugt som lokation i flere film, mest berømt er bygningen kendt som Skatkammeret, der blev brugt som det sidste hvilested for den hellige gral, i Indiana Jones og det sidste korstog. Petra var hovedstaden i det nabatæiske rige. Det ligger midt i ørkenen, og alle bygningerne er gravet eller mejslet ind til siden af klipperne, det er et fantastisk syn at se, og der er klart en grund til, at Petra er på den nye liste over verdens syv vidundere . Petra var tabt i mange år, i det mindste for omverdenen, men blev genopdaget i starten af attenhundredetallet.


Når du tager til Petra starter du ved Petra Besøgscenter, der ligger i byen Wadi Musa, som sandsynligvis også er der, hvor du skal bo, hvis du vil tilbringe mere end én dag i Petra, hvilket jeg varmt vil anbefale at gøre.

Du kan komme til Petra fra besøgscentret enten ved at gå, eller ved at leje en elbil med chauffør eller med hest/æsel. Jeg valgte at gå. Stien starter bare som en grusvej, hvor man begynder at se små udskårne hytter og huler, men efter cirka en kilometer kommer man til Siq.

Gåturen til Petra fra besøgscenteret er omkring 25-30 minutter, men her er en 2 minutters supercut, hvis du skulle være interesseret.

Siq

Siq er en smal kløft, der fører direkte til Skatkammeret. Siq blev dannet, da bjerget brød i to stykker. Det er i sig selv en bjergtagende oplevelse at gå gennem The Siq, især hvis man kommer fra et ekstremt fladt land som Danmark. De høje klippesider, der læner sig ind over dig fra begge sider, er bare ærefrygtindgydende.

Skatkammeret

Petra er meget mere end bare Skatkammeret, det er et enormt område, der strækker sig over 264 kvadratkilometer. Men der er en grund til, at Skatkammeret er den mest berømte af dets bygninger. For det første er det bare et imponerende syn, og det er en af de to mest velbevarede bygninger i Petra, og for det andet er det det første, man ser, når man kommer ind i Petra. Forestil dig at være dem, der genopdagede det for et par hundrede år siden, bare gå ned ad en lille sti gennem klipperne og pludselig blive mødt af dette syn.

Det er bare virkelig virkelig imponerende. Så her er en masse flere billeder.

Klostret

Den næstmest berømte bygning i Petra er klostret. Det er lidt af en vandre-/klatretur at komme dertil, det tog mig omkring en time at komme dertil, men jeg er ret langsom til at gå op ad trapper, fordi jeg lider af højdeskræk, og der er omkring 850 trapper for at komme dertil, og de er ikke alle lige nye eller velholdte. Men jeg klarede det, og det var helt klart klatreturen værd, og det var også endnu et skridt i mit arbejde for at overvinde min højdeskræk.

De kongelige grave

Intet arkæologisk sted uden grave… Så her er de 😀

Alt det andet

Petra er et kæmpe sted, og jeg har langt fra dækket det hele her, og jeg har heller ikke set det hele. Men jeg håber du har lidt af et indtryk af hvad du kan opleve hos Petra efter at have læst denne artikel. Og nu er her nogle forskellige billeder af nogle af resten af Petra. Jeg prøver virkelig at kontrollere mig selv og mængden af billeder, jeg uploader her, men det er svært, da jeg føler, at de alle er vigtige. Så spring dem bare over, hvis det er for mange.