Jordan del 2: På opdagelse i Amman: Det romerske teater, en moske og The Boulevard

Efter en sund morgenmad med vand, appelsinjuice og intet andet (jeg har lidt problemer med at opbygge appetit, når det er varmt) gik jeg ud for at udforske Amman. Jeg vidste, at det gamle romerske teater var ret tæt på hotellet, så jeg besluttede at starte med at se det, jeg havde besluttet inden jeg ankom til Jordan, at min første dag bare skulle være en dag, hvor jeg ikke lavede meget, så det virkede muligt.

Efter at have gået omkring 10 minutter ankom jeg til det romerske teater og betalte min 2 dinar adgangsgebyr. Stedet er fint, det er, hvad du forventer, det skal være. Det har også to små museer tilknyttet, som ikke er så imponerende, men du får meget værdi for entrégebyret, så hvis du er i Amman er det absolut et besøg værd. Jeg brugte omkring 1½ time her.

The Mosque of the Martyr King Abdullah bin Al-Hussein

Efter at have tilbragt noget tid på det romerske teater besluttede jeg at tage til “Uptown” Amman, et område også kendt som The Boulevard, bare for at se, hvordan det så ud. Det var kun omkring 5-6 kilometer, så jeg besluttede at gå, som jeg havde al tid i verden. Gåturen var fantastisk, jeg så en masse Amman, som jeg ikke ville have set, hvis jeg havde taget en taxa, men det var ret varmt, så jeg stoppede nok 3 gange for at købe mere vand. omkring en kilometer fra mit mål passerede jeg en stor moské, så jeg besluttede at gå og se den indenfor. Denne moske havde et besøgscenter, og du fik en fantastisk lille pjece om den muslimske tro med adgangsgebyret. Hvis du ikke er ordentligt klædt på til at besøge en moské, vil de også uddele klæder, så du kan dække op, når du besøger (som en generel tommelfingerregel anses det for uhøfligt at vise dine knæ og skuldre i Jordan, men ikke ulovligt). Hvis du tager på besøg, så vær respektfuld, du skal være velkommen til at tage billeder, men respekter venligst, at dette er et helligt sted for de mennesker, der kommer her.

Og som du kan se var der en kæmpe kirke lige på den anden side af vejen. Selvom Jordan er et muslimsk land, er der en del kirker rundt omkring, som du også vil se i indlægget fra dag tre.

The Boulevard/Uptown

Efter at have besøgt moskeen fortsatte jeg min tur og nåede frem til min destination. Boulevarden var lidt, hvad jeg forventede, men ikke, hvad jeg havde håbet, det er for det meste ligesom at shoppe i enhver storby, en masse moderne arkitektur, der lige så godt kunne være i London, New York eller Dubai. Maden er lidt mere mellemøstlig, men bortset fra det var det mange af de samme butikker, man finder i enhver større by, den havde også et gigantisk indkøbscenter. Priserne ser også ud til at være nogenlunde de samme som i Europa. Jeg købte et par badebukser, da jeg ikke havde pakket nogen for at tage til det døde hav, da det ikke var en del af min oprindelige rejseplan. Men alt i alt er The Boulevard ikke noget, jeg vil anbefale dig at sætte på din rejseplan, medmindre du vil shoppe efter ting, du også kan få alle andre steder.