Jeg er af flere blevet spurgt hvordan jeg fik arrangeret min tur til Jordan.
Så selvom jeg på ingen måde er ekspert på at rejse i Jordan så er her mine gode råd til at få en god tur til Jordan.

Jordan Pass

Du skal absolut købe et Jordan pass. Et visum til at komme ind i Jordan koster 40 Jordanske Dinar (i skrivende stund ca 400 kr), og et Jordan PAss koster mellem 70 og 80 alt efter hvilket du vælger, inkluderet i prisen på Jordan passet er bl.a. entre til Petra som alene koster 50 Dinar (500 kr). Og udover det er der også fri entre til bl.a. Wadi Rum (5 dinar), The Baptism Site (12 dinar) og flere andre steder med i prisen, så hvis du ønsker at besøge Petra så er alene det nok til at købe et Jordan Pass i stedet for et visa.

Praktisk

Der er et par småting jeg ville ønske jeg havde tænkt på at skulle medbringe. Der er varmt i Jordan… Meget varmt, så hvis du skal bade i det døde hav, så medbring klipklapper eller anden form for strandsko da sandet er ulidelig varmt at gå på i bare tæer. Og husk også badetøj.

Hvis du skal besøge Petra og/eller Wadi Rum så huske tag afsted i gode vandrestøvler eller vandresko, der er meget kravleri, så de fotogene sko må tages med i rygsækken 😀


Transport

Det kan måske virke lidt uoverskueligt at skulle komme rundt i Jordan på egen hånd, men det er egentlig ikke så svært. Jett busser kører mange steder rundt i landet, så det er altid en god ide at starte med at tjekke deres hjemmeside. Bemærk dog at deres hjemmeside kan have problemer med at modtage kreditort betalinger fra udlandet, så muligvis vil du først kunne booke din rejse når du er landet i Jordan.
Jett har dog pt. ikke nogen rute mellem Petra og Wadi Rum og retur, men her kører en minibus hver morgen som du blot beder dit hotel om at booke til dig. Du kan evt. skrive til dem på forhånd for at bede dem booke den til dig til din afrejsedag.

Mobildækning

De fleste af os er ikke så heldige at vi har gratis mobildækning i hele verden, og da Jordan ikke er del af EU vil det sandsynligvis blive meget dyrt at bruge din smartphone dernede. Men heldigvis kan man i lufthavnen i Amman købe et turist SIM-kort for mellem 20 og 45 dinar alt efter hvor meget data man ønsker at benytte, og det kan klart anbefales da det bare er rart ikke at skulle spekulere på forbrug når man er faret vild og skal bruge sin GPS eller hvis man lige skal slå noget op.
Jeg købte et kort fra Zain da jeg havde læst mig til at de har den bedste dækning i Jordan, men helt generelt skulle alle tre selskaber du kan købe kort fra have fin dækning de fleste steder.
PS: Wadi Rum er langt fra alting, så ligemeget hvilken udbyder du her vælger så vil du få fred fra din telefon mens du er der.

Kultur

Som en god rejsende bør du altid prøve at lære lidt om lokale skikke, når du rejser til et nyt land.
I Jordan betragtes det som uhøfligt at vise dine knæ og skuldre, det gælder både for mænd og kvinder. Så selvom det er varmt, så skal du have nogle bukser og en skjorte på, der dækker dine skuldre, og hvis du er kvinde, skal den også dække dine arme. Hvis du bare bærer løstsiddende tøj, er dette virkelig ikke varmere end at have shorts på, så det er ikke noget større problem.
Du vil ikke komme i problemer, hvis du ikke gør dette, men hvis du følger lokale skikke, vil de lokale sætte pris på din respekt for deres skikke.
Hvis du skal besøge en moske, skal du absolut dække dig til på arme og ben, og kvinder skal dække deres hår, men du vil normalt få en kåbe, hvis du ikke lever op til dresscoden. Og selvfølgelig tager du skoene af i en moské .
Hvis du kommer til at besøge en beduinlejr, vil du møde nogle af de mest gæstfrie mennesker i verden, de har ikke meget, men de vil bogstaveligt talt give dig alt hvad de ejer, så vær taknemmelig og respektfuldt.
I den arabiske verden betragtes det generelt som uhøfligt at vise dine fodsåler til folk, så når du sidder på jorden i lejren, sørg for at sidde ordentligt.
Du er også generelt velkommen til at tage billeder, men vær høflig og spørg først, og tag ikke billeder af kvinderne i lejren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *